metal kitaplık

Kitaplık Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kitaplık seçimi, konumlandırması ve düzenlemesi şüphesiz ki evinizde şıklığı yakalamak için en önemli etkenlerden. Bunun esas sebebi ise kitaplığımız sadece gösteriş amaçlı değil, evimize davet ettiğimiz misafirlerimizin bizi daha yakından tanıması için bir fırsat. Peki insanlara kendimizi doğru tanıtırken bir taraftan da evin şıklığını korumayı nasıl başarabiliriz?

 Kitaplık düzenleme her insan için farklılık gösterebilir. Bana sorarsanız doğru kitaplığı seçmek en önemli adım. Eski tip hantal ve çok yer kaplayan kitaplıkların demode olmasıyla birlikte Linear Kitaplık tipi ön plana çıktı. Linear Kitaplık kendi hayallerimizdeki kitaplığı kurmamıza yardımcı oluyor. Oturma odasında, salonda ya da sadece kitaplar için ayrılmış okuma odasında kullanılabilmesi, zarif görünümü ve bütünleyici tasarımı düzen konusunda işimizi kolaylaştırıyor. Gelelim kitapları nasıl düzenleyebileceğimize.

 

1- Alfabetik Kitaplık; Her insanın aklına ilk gelen yöntemdir alfabetik sırayla kitaplığını düzenlemek. Kitapçılarda olduğu gibi soyismine göre ya da yazar adına göre düzenlenebilir. Aradığınız kitapları kolayca bulmanızı sağlayan bir düzen olsa da, şıklıktan bol miktarda uzak bir görüntü sergilemesi üzücü bir gerçek.

2- Türlü Kitaplık; Linear Kitaplık tipinin kolaylaştırdığı bir yaklaşım. Kitap meraklısı iseniz ve birçok türde kitap okuyorsanız düzenlemesi en keyifli yöntemlerden sayılabilir. Fantastik kitaplarınız bir tarafta, çizgi romanlarınız diğer tarafta rengarenk görüntüler çizerken dünya klasiklerinin olduğu kitaplığınız ve şiirlerle dolu bir kitaplık alışkanlıklarınızı gözler önüne serebilir. Özellikle her türe ayırdığınız kitaplığa farklı türlerde dekorlar koyarak kolaylıkla şık bir yaklaşım yakalayabilirsiniz.

 

3- Boy Sırası Kitaplık; Farklı yayın evlerinin farklı boylarda kitaplar çıkarması genel anlamda alfabetik düzenin görüntüsünü bozan etken diyebiliriz. Biri uzun biri kısa sıralanmış kitaplar özellikle simetri takıntısı olan insanları çok yorabiliyor. Geniş kullanım alanı olan Linear Kitaplığınızda farklı kitapları boy sırasına göre sıralamak şık ve düzenli kitaplık görünümünü yakalamanıza yardımcı olabilir.

4- Yayınevi Kitaplık; Kitaplarınızı yayınevlerine göre sıralarsanız muhtemelen ortaya çıkabilecek en sade görüntüyü yakalamış olursunuz. Özellikle belirli yayınevlerinin kitaplarını almayı tercih eden bir okursanız bu yöntem tam olarak sizin için düşünülmüş diyebiliriz.

 

5- Renkli Kitaplık; Sanatçı ruhunuzu kitaplığınızda da yansıtmak istiyorsanız seçiminiz bu yönde olacaktır. Açık renklerden koyu renklere, koyudan açığa gidebilir ya da isteğinize göre gökkuşakları yaratabilirsiniz. Renk uyumuna göre kitaplarınızı düzenlemek hem uyum sorununu ortadan kaldırır hem de sürekli renk geçişlerinin göz yormasını engelleyecektir. Düzenli olarak belli kitaplara erişiminiz varsa bu yöntem sizin için bir hayli yorucu olabilir.

6- Yatay Kitaplık son dönemin en moda kitaplık fikri olabilir. Sıralama yükünden ve boy sıkıntılarından sizi kurtarırken diğer taraftan istediğiniz gibi düzen oluşturabilirsiniz. Özellikle kitaplığa sığmayacak büyüklükte kitaplarınız varsa bu yöntem kurtarıcı özellik taşıyor.