Orta Sehpa Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Orta Sehpa Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genel tasarıma uygun bir tarzda orta sehpa seçimi gerçekten çok önemli. Salonunuzdaki diğer mobilyaların tamamlayıcısı görevinde olan orta sehpalar, iç mekandaki bütünlüğü sağlamada büyük bir rol oynuyor.

Yaşamında doğallıktan yana olanlardansanız masif sehpalar sizin için en uygunudur. Gri binaların arasında sıkışmamak için evinizde yapacağınız ufak dokunuşlarla doğayı evinize taşıyabilirsiniz. Özellikle akrilikle süslenen bu tarz sehpalar evinize hem modern bir görünüş sağlar hem de farklı bir hava katar.

 

 

Zigon sehpalar ve iç içe geçen sehpalar bütçe dostu olduğu gibi misafiriniz olduğu zamanlarda da hayat kurtarıcısıdır. Birden farklı şekilde kullanılabildiği için evinizin her odasında hem orta sehpa hem de yan sehpa olarak kullanabilirsiniz.

 

 

 

Klasiklerden ayrılmak istemeyenlerdenseniz bu sefer tercihiniz koyu tonlardaki ahşap tablalar ya da mermer tablalar olabilir. Ceviz kaplama tablalar, beyaz lakeler ve bej mermerler klasik oturma gruplarının baş tacıdır. Özellikle salonunuza altın rengi tonları hakimse pirinç ayak sehpalar ile gerçekten şık bir uyum yakalayabilirsiniz.

 

 

Modern ve minimalist bir salona sahip olmak isteyenlerin ise son dönemlerde çok adını duyduğumuz şeffaf akrilik sehpalara kesinlikle göz atması gerek. Özellikle küçük oda sahiplerine göz yormayan tarzı ile çok yardımcı oluyor. Misafirleriniz şeffaf akrilik mobilyalarınıza yakından bakmak için can atacaktır.

Dar oturma odası ya da salona orta sehpa seçerken, cam malzemenin mekanı daha geniş göstereceği unutmamalısınız. Metal ayaklar ve cam tablalar dar oturma mekanları için ideal seçimlerdir.

 

 

Orta sehpalarının devrilmesi, darbe alması gibi her tür duruma karşı kaliteli malzemelerin kullanıldığı sağlam modelleri almanız gerektiğini unutmayın. Geniş salonlarda ağır modeller, dar salonlarda dayanıklı cam ve metal tasarımlar kullanılabilir.

Sehpaların temizlik ve bakımında ise kimyasal oranı yüksek deterjanlar yerine sadece yumuşak nemli bir bezle silip kurulamanız yeterli. Bunlara dikkat ederek orta sehpanızın ömrünü artırabilirsiniz.