Salon Dekorasyonu Önerileri ve Fikirleri

Salon Dekorasyonu Önerileri ve Fikirleri

Evlerin en önemli kısımlarından birini oluşturan salon, gün boyunca aile ile vakit geçirilen, misafirlerin ağırlandığı ve kimi zaman yemek yenilen alandır. Bu nedenle Evka olarak sizin için salon dekorasyonu gerçekleştirebilmeniz açısından mobilya ve dekorasyon gibi her noktada birçok farklı ürün sunuyoruz. Bu ürünler salon dekorasyonu fikirleri ile birleştirildiğinde, istediğiniz yaşam alanı en doğru şekilde ortaya çıkıyor.

Salon dekorasyonu denildiğinde akla gelen en önemli ürünlerden birisi elbette ki koltuk takımlarıdır. İyi bir koltuk takımı veya oturma grubu kullanılması sayesinde daha ferah bir alan sağlanabilir. Koltuklar salonun büyüklüğü göz önünde bulundurulduktan sonra geometrik yapısına göre en uygun şekilde seçilmelidir.

Seçtiğiniz koltuklarda boyut, fiyat ve sağlamlık gibi noktalar önemli ayrıntılardır. Ancak koltuklarda renk seçimi ve malzeme seçimi de önemlidir. Salon dekorasyonu temel renkleri göz önünde bulundurularak, en yüksek uyum sağlayacak renklerde koltuklar seçilmelidir. Koltuk takımı almadan önce bu nedenle genişlik, büyüklük, dekorasyon temel renkleri, aydınlatma, zemin renkleri ve perde renkleri gibi her nokta göz önünde bulundurulmalıdır.

Mobilyalar yanında yine tamamlayıcı şekilde masa, sehpa, kitaplık, konsol, masif mobilyalar ve aksesuarlar kullanılacaktır. Örneğin, bir küçük ahşap masa, yemek masası, bir katlanır masa veya dekoratif şekilde kullanılabilecek bir masif masa salonda yer alabilir.

Salonlarda masanın dışında en önemli kısımlardan birini sehpa oluşturur. Sehpa denildiğinde salon dekorasyon önerileri arasında genellikle son dönemlerde şeffaf sehpalar ve masif sehpalar çok sık yer almaktadır. Orta sehpa olarak kullanabileceğiniz veya yan sehpa olarak kullanabileceğiniz bu ürünlerden Evka.com ile özel tasarımlar, mermer ve ağır tasarımlar ya da servis sehpası şekilde kullanabileceğiniz ürünler tercih edilebilir.

Renkler ve Duvarlarda Salon Dekorasyonu

Sehpa, masa, koltuklar ve bununla birlikte TV ünitesi gibi parçalar birleştirilerek, salonda mobilya tasarımı tamamlanabilir. Sonrasında salon dekorasyonu fikirleri noktasında duvarların dekore edilmesi ve aksesuarların kullanılması gerekir. Örneğin, duvar kağıdı kaplamaları gerçekleştirerek salonda farklı bir görüntü elde edebilirsiniz. Elbette ki klasik olarak yağlı boya veya son yıllarda çok sık kullanılan saten boya gibi uygulamalar da tercih edebilirsiniz.

Duvar kağıdı veya boya gibi tercihler gerçekleştirirken, salon dekorasyonu önerileri kapsamında kullanacağınız eşyaların renklerine uyumlu tonlar seçmelisiniz. Özellikle çok geniş alanlı salonlarda koyu renkler seçilebilir. Ama dar ve küçük salonlarda ferah bir görüntü elde etmek için olabildiğince açık renk duvar seçimi yapılmalıdır. Keza duvar seçimi ve renk seçimi yanında perde seçimleri de benzer şekilde sağlanmalıdır.

Son noktalarda ise zemin dekorasyonu için ahşap kaplama, masif kaplama, parke veya karo taş gibi zemin seçimleri yapılabilir. Zemin üzerinde bir kilim ve halı evin ısıtma durumuna göre dekoratif olarak daha fazlası ile de kullanılabilir.

Tüm bunların dışında Evka sayesinde temin edeceğiniz, salonu bambaşka bir hale getirecek en önemli ve küçük ayrıntılar ise kullanacağınız saat, tablo, saksı, biblo, canlı çiçek, ayna ve avize gibi aksesuarlarıdır. Bu aksesuarların her biri salona daha karakteristik bir yapı katarak, yaşam alanını sizin için özel bir hale getirecektir.