Ev Dekorasyonu Önerileri ve Fikirleri

Ev Dekorasyonu Önerileri ve Fikirleri

Dekorasyon, yaşadığınız alanı daha güzel ve iç açıcı bir hale getirmek için birçok farklı faktörün bir araya getirilmesi ile sağlanan bir çalışmayı ifade eder. Her insanın ruhunu yansıtan dekorasyon, yaşam alanını mobilya, aksesuar, perde, halı ve ışıklandırma gibi her noktanın ayrı bir etkisi ile yeniden düzenlemek anlamına gelir. 

Her ev sahibi kendi hayallerine ve arzusuna göre ev dekorasyonu sağlamak istese de çoğu zaman ev dekorasyonu önerileri daha etkili fikirler ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Evka gibi bir sistemde elde edilen dekorasyon önerileri salon, oturma odası, mutfak ve yatak odası gibi alanlarda nasıl uygulamalar yapılabileceğini ortaya çıkarır. Bu nedenle hem önerileri hem de kendi arzularınızı ve fikirlerinizi bir araya getirerek çok daha keyifli bir dekorasyon ortaya çıkarabilirsiniz.

yemek masası

 

Değişen yaşam alanları ve ev dekorasyon sistemleri ile birlikte her zaman gelişen bir sektörel yapı ile üretimler ve uygulamalar sağlanıyor. Özellikle son yıllarda ev dekorasyonu fikirleri konusunda yaratıcı fikirler hayata geçirilerek, daha güzel alanlar elde edilmesi sağlanıyor. Güzel bir dekorasyon gerçekleştirmek için bazı kurallara dikkat edilerek uygulamalar yapmak da gerekiyor.

Kurallar ve incelikler noktasında öncelikle evin her köşesini gözden geçirmek ve sahip olduğu boyutlara göre dekorasyon yapmak gerekiyor. Örneğin, küçük ve dar yapılı bir ev içerisinde büyük boyutlu mobilyalar ve çok fazla eşya kullanmak dekorasyon alanını çok dar ve sıkışık gösterir. Tam tersi şekilde çok geniş yapılı bir salonda küçük eşyalar ve mobilyalar kullanmak, çok boş bir görüntü ortaya çıkmasına neden olur. Bu nedenle salon veya farklı bir alanda dekorasyon yapılırken alanın şekli, boyutları, ışık alma kapasitesi ve yüksekliği gibi her nokta göz önünde bulundurulmalıdır.

yuvarlak mutfak masası

 

En İyi Ev Dekorasyonu Fikirleri Neler Sağlıyor?

Son yıllarda ortaya Evka olarak sunduğumuz en iyi ev dekorasyonu fikirleri dahilinde salon, mutfak, oturma odası ve yatak odası için ayrı ayrı tasarımlar sağlanıyor. Aslında bu sayede oda değişimlerinde dahi bir ortam değişikliği elde ederek, daha ferah bir yaşam alanı elde edebiliyorsunuz. Hatta evde monoton bir ortamın ortadan kaldırılmasıyla daha keyifli bir yaşam alanı sağlanıyor.

şeffaf akrilik dresuar

İki farklı oda arasında zıt ama uygun bir görüntü elde edilmesi konusunda da yanlış dekorasyon fikirlerine kapılmamak önemlidir. Örneğin, doğru ev dekorasyonu önerileri sayesinde çok fazla ışık almayan bir odada açık renk mobilya ve aksesuarların kullanılması gerekir. Çok aydınlık bir odada ise koyu renk mobilyaların kullanılması konusunda bilgi alabilirsiniz.

renkli yan sehpa

Evka olarak ince ayrıntılar barındıran ev dekorasyonunda büyük bir kanepede küçük bir yastık kullanımı, bir duvar saati, ayna veya bir sehpanın da dekorasyonu değiştirdiğini ifade edebiliriz. Küçük bir dairede ferah ve açık renkli mobilya takımı, dar bir mutfakta konforlu ve ergonomik bir mobilya tasarımı gibi her nokta dekorasyona büyük katkılar sağlayacaktır.

şeffaf orta sehpa